Endelig. Efter lang tids planlægning, ændringer, dialog med Star Alliance var jeg klar til at trykke på knappen og lade mit kreditkort blive lænset for 51K for en jorden-rundt billet (RTW) og en stillehavet-rundt billet (PC). Jeg havde fået ekspert assistance af en såkaldt “RTW sales specialist” og havde flittigt brugt Star Alliances online planlægningsværktøj…

Begge billetter tillader 16 flystræk (ben) og RTW har forskellige priser om der er tale om under 29.000, under 34.000 eller under 39.000 miles. PC har kun to niveauer 22.000 og 26.000 miles. På begge kan jeg medtage 2×23 kg. baggage.

I spænding ventede jeg. Og jeg ventede. Så fik jeg meddelelse om, at ingen af billetterne kunne udstedes.

RTW fordi en afgang jeg snedigt havde fundet og vredet lidt ikke længere fandtes. I sig selv ikke noget problem. Bortset fra, at jeg nu skulle ha’ et ekstra flystræk – og jeg ville nå over grænsen på 34.000 miles. Det ekstra stræk var nr. 17 – og prisforskellen var +5.000 kr. Så konklusion: Jeg måtte droppe noget af turen, og betale +5K. NOT OK.

PC kunne ikke udstedes fordi den skulle inkludere USA (inkl. Hawaii). Igen kunne jeg ændre min plan. Istedet for Sydney – Beijing skulle jeg flyve Auckland – Hawaii – Tokyo – Beijing. Det er kun ca. dobbelt så langt, og lad mig tælle: klip, klip, klip, klip – fire flystræk istedet for to. Konklusion: +5.000 kr. og drop 2 øvrige destinationer. NOT OK.

Nu var jeg sur. Jeg annullerede PC – det må jeg så klare på anden vis (lokale flyselskaber og en masse bøvl). Og så er der lige baggagegrænsen: 1 stk. 23 kg.

Jeg ændrede ligeledes RTW, så jeg nu fik mere valuta for pengene, og fortsat var under 34.000 miles. YES. Så kan de lære det kan de.

Min RTW står mig nu i 31K og dertil skal jeg lægge ca. 16K for lokale flystræk i stillehavet. Så jeg sparer faktisk 16K i forhold til hvad Star Alliance ville ha’

SÅDAN.

Så tirsdag i denne uge bestilte jeg den endelige RTW. I går havde jeg ikke modtaget den, så jeg rykkede og blev bekræftet i, at den var bestilt. Nuvel. Jeg var jo ikke som sådan nervøs, for der var jo 48 timer til jeg skulle bruge den i lufthavnen.

Jeg modtog den i går den 25. kl. 22.00. Så NU er jeg klar! India, here I come.

Author

Curious about life, universe and everything